Hírek

Közgyűlés 2024.09.07.

2024. szeptember 7-én, szombaton tartottuk meg a Csongrádi Református Egyházmegye évi rendes közgyűlését. A közgyűlés elején Zilahi Réka lelkipásztor tartott áhitatot a napi újszövetségi igeszakasz alapján.

A Közgyűlés megjelent tagjait, gyülekezeti és intézményi képviselőket Baráth Gábor egyházmegyei főgondnok köszöntötte, megköszönve minden képviselő áldozatos munkáját, szolgálatát amellyel egyházmegyénk közösségeiben szolgáltak az elmúlt évben is. Nagy A közgűZoltán Imre lelkészi főjegyző számba vette a megjelent alkotó tagokat és meghívott vendégeket, és megállapította a Közgyűlés határozatképességét. Juhász András esperes a napirend ismertetése után ismeretette esperesi jelentését, melyben hálát adott a 2023. év áldásaiért, örömteli pillanataiért, és Isten megtartó kegyelméért.

A Közgyűlés tagjai meghallgatták az előadók jelentéseit, majd pedig a személyi ügyeket és  gyülekezeti közösségeket érintő napirendek következtek. A titkos szavazást követően Dweikné Somodi Éva számvevő ismeretette a gyülekezeti zárszámadások és költségvetések vizsgálatának eredményét. Az egyházmegye gazdálkodásáról Juhász András esperes olvasta fel a Számvevők jelentését.

A Közgyűlés zárásaként az egyházmegye ajándékát vehették át a gyülekezetek képviselői, amelyről később leszünk híradással.

Gyatyel Péter
lelkipásztor

Még szintén kedvelheted...