Hírek

Helyőrségi Kápolnaszentelés – Hódmezővásárhely

2023. május 26-án szentelték fel Hódmezővásárhelyen Magyarország első helyőrségi kápolnájának, ahol Egyházmegyénket Juhász András Esperes Úr képviselte.
Az alkalom római katolikus liturgia szerinti harangszenteléssel kezdődött, a templom előtti téren. A szentelést a Római Katolikus Tábori Püspök végezte. A nemzeti imádság eléneklése után, amelyet katonazenekar kísért, a gyülekezet bevonult a templomtérbe, ahol Dudás Ferenc református tábori lelkipásztor olvasta Isten igéjét, János evangéliumának 2. részéből, amit az evangélikus tábori püspök helyettes magyarázott. Ezt követte Jákób János református tábori püspök imádsága, és az Úri Imádság elmondása. A kápolnát a Római Katolikus Tábori Püspök szentelte fel az majd ezt követően a 
Református Tábori Püspök és az Evangélikus Tábori Püspökhelyettes kért  áldást az épületre betérőkre, és az ott folyó szolgálatokra.

Az alkalom a templom előtti téren folytatódott, ahol után Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter beszédében köszöntötte az egybegyűlteket, és beszélt a hit fontosságáról.

A templomszentelés alkalma után a résztvevők körbejárhatták az épületet, ahol megtekinthették a
klenódiumokat is, amelyeket tavaly Egyházmegyénk ajándékozott a szolgálat  végzéséhez, valamint a Susáni testvérek ajándékát, egy református címert is, amelyet a gyülekezet kis műhelyében készítettek el, és ajánlottak fel Isten dicsőségére.

Még szintén kedvelheted...