Hírek

A város első történetírójára emlékezik Hódmezővásárhely városa

Száz éve hunyt el Szeremlei Sámuel

Hódmezővásárhely helytörténeti és református közössége 2024-ben emlékévvel tiszteleg a száz évvel ezelőtt elhunyt Szeremlei Sámuel (1837-1924) református lelkész, egyházi- és helytörténeti író előtt. A Szeremlei 100 Emlékévnyitórendezvényén Dr. Fekete Károly püspök hirdet igét a február 4-én, vasárnap 14 órakor kezdődő istentiszteleten a Református Ótemplomban.

Az eseménysorozatot február 2-án, pénteken 10 órai kezdettel a Református Ótemplomban (Hódmezővásárhely, Kossuth tér) mutatja be Dr. Nagy Gyöngyi történész, pedagógus, a Szeremlei Társaság elnöke, Bán Csaba, a Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség, valamint Major Istvánné, a Hódmezővásárhely – Újtemplomi Református Egyházközség lelkipásztora a sajtó képviselői részére.

A Szeremlei Sámuel nevét viselő társaság, az ó- és újtemplomi egyházközséggel, illetve a város levéltárával és múzeumával közös rendezvénysorozatot szervez ez évben, amely a lelkész és történetíró sokrétű munkásságát hivatott tudományos-, ismeretterjesztő- és pedagógiai eseményekkel, kiállításokkal, kiadványokkal bemutatni.

Szeremlei 100 Emlékév nyitó istentisztelete február első vasárnapján délután 2 órakor lesz a főtéri református templomban. Igét hirdet Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Egyházkerület püspöke, a liturgiát Juhász András, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese és Major Istvánné újtemplomi lelkipásztor vezeti.

Még szintén kedvelheted...