Hírek

Egyházmegyei Csendesnap

2024. május 25-én a Makó-Újvárosi Református Gyülekezet adott otthont Egyházmegyei Csendesnapunknak, amire több mint 400 fő fogadta el meghívásunkat.

Az érkező vendégek a regisztrációs csomag átvétele után a templomi dicsőítésbe kapcsolódhattak be, amelyet a Békési Református Egyházmegye lelkipásztorai vezettek. A nyitóistentiszteleten A házigazda gyülekezet lelkipásztora Stefán Zoltán köszöntötte az egybegyülteket, majd Juhász András esperes úr olvasta fel Isten Ígéjét. AZ igehirdetési szolgálatot Busch Péter lelkipásztor, az úrvacsorai ágendázás szolgálatát Kondrát Zoltán lelkipásztor végezte. Az alkalmon a Makó-Újvárosi, és a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Gyülekezetek kórusai szolgáltak.

Az istentiszteletet követő szeretetvendégségen találkozásokra volt lehetőség a különböző gyülekezetek közösségeinek. A nap a Kézilabdacsarnokban folytatódott, ahol a Hódmezővásárhelyi fiatalok néptáncbemutatója után Katona Viktória bizonyságtételében mutatta be a MRSZ szolgálatát, és az önkéntes segítség fontosságát.

Az előadás után 8 témakörben kiscsoportokban folytatódott a program az ebédszünetig. Az ebédet közösen, az iskolaudvarban tölthette el a gyülekezet.

A nap zárásaként a kárpáraljai Credo Együttes szolgálatát hallgathatták meg az érdekődők la templomban.

A Csendes Nap az “Élő Ige Éve” programsorozat keretében valósult meg!

Gyatyel Péter
lelkipásztor

Fotó: Szügyi Tamás

Még szintén kedvelheted...