Hírek

A mester tanít

A kiszombori és maroslelei református gyülekezet számára a Mester, azaz Jézus Krisztus szavai, tanításai jelentik a lelki támaszt a mindennapi élethez. Erről olvastunk a Bibliából 2024. június 24-28 között minden nap. 

Hittanosokkal és felnőttekkel igyekeztünk a Mennyei Mester közelébe férkőzni, hogy a kapcsolatainkkal, nehézségeinkkel, örömeinkkel és kérdéseinkkel meg tudjuk Őt szólítani. A Biblia válaszokat tartogat mindenkinek. Jézus tanításai közül hétfőn a boldogmondások segítségével mélyültünk el annak igazságában, hogy a Mester szeret bennünket, értékesek vagyunk számára, Övéi vagyunk, és azt szeretné, hogy boldogok legyünk. Kedden a magvető példázata volt a tananyag, és megtanultuk: Isten Igéje olyan mag, mely a szívünkben gyökeret verhet és felnövekedve megteremheti a lélek gyümölcseit. Szerdán Jézus ’Én vagyok…’ mondásaiból ismertünk meg négyet, János evangéliuma szerint. Köztük volt, hogy Jézus magáról, mint a világ világosságáról beszélt. Csütörtökön a felnőtt gyülekezet is eljött az igei tanításra, hogy úrvacsorai közösségben, a gyermekek, pedig áldásban részesüljenek. A prédikáció a keresztyén ember felelősségéről szólt Jézus szava szerint: „ti vagytok a világ világossága…” Péntekre az összegzés maradt: a Mester a tanításait azért mondta el, hogy azokat naponként felidézve, jóságát szívünkbe zárva éljük a keresztyén hívő ember életét, mint az okos ember, aki házát kősziklára alapozta.

A napközis hittantábor hétfőtől péntekig jó hangulatban telt, hiszen játékokban és finomságokban sem volt hiány. Alkottunk szép karkötőket, lehetett csocsózni és ping-pongozni, sok szép éneket tanultunk és hihetetlenül sokat nevettünk. A felnőttek, szülők, nagyszülők segítsége, adományai mind célba értek, így fogyaszthattunk finom péksüteményeket, lekvárral, szörppel, felvágottal, margarinnal. Településünk nagyon kedves és szolgálatkész asszonyai a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat összefogásával lekváros buktát sütöttek, ami annyira tartalmasnak bizonyult, hogy két napon át uzsonnáztuk. Horváth Csabáné Erika a citerát, mint csodálatos népi hangszert mutatta be a templomban, ahol találkozhattunk a katolikus hittanos táborosokkal is. Megtiszteltetés ért bennünket, amikor Maroslele község polgármestere, Drimba Tibor is ellátogatott a táborunkba és megajándékozott minden gyermeket. 

Konfirmált ifjaink és idősebb gyülekezeti tagjaink a lelki családunk felnőtt tagjaiként voltak jelen kezük munkájával, felajánlott idejükkel vagy anyagiakkal, segítséggel. A Csongrádi Református Egyházmegye támogatását is felhasználtuk. Minden felsorolt és fel nem sorolt segítségért és segítőért hálásak vagyunk, köszönjük szépen, Isten áldását kívánjuk bőségesen!  Áldás, békesség!      

Matosné Bokor Anikó

lelkipásztor              

Még szintén kedvelheted...