Hírek

Családi Nap az Élő Ige Éve programsorozat keretében Makó-Újvároson

     Az „Élő Ige éve” programhoz csatlakozva, az Úr kegyelméből augusztus 24-én tarthattuk meg a Makó-Újvárosi Református Egyházközségben gyülekezeti családi napunkat. Ezen az alkalmon Gyatyel Péter és Gyatyel-Horváth Eszter lelkészházaspár szolgált közöttünk egy közösen tartott áhítattal és bizonyságtétellel, akik a Szeged-Petőfitelepi Református Missziói Egyházközségből érkeztek hozzánk. A jelenlévők megismerhették a házaspár egyéni és közös életútjának meghatározó eseményei mellett a szolgálataikkal kapcsolatos áldásos, örömteli megtapasztalásokat, ugyanakkor az azzal járó nehézségeket is. Bizonyságtételük megerősített mindnyájunkat abban a felismerésben, melyet Ézsaiás könyve a következőképpen fogalmaz meg: „Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az Úr”. 

     A lelkészházaspár szolgálatát követően gyülekezetünk kamarakórusának tagjai magasztalták az Urat énekes szolgálatukkal, majd egy minden korosztályt megszólító ismerkedős játékban vehettünk részt, melynek köszönhetően a közösség tagjai jobban megismerhették egymást. Közben elkészült a finom meleg ebéd is, melyet követően, kötetlen beszélgetés mellett, a felajánlott édes és apró süteményekből is csemegézhettek a jelenlévők. 

     Családi napunkon 64 fővel vettünk részt, s nagyon örülünk annak, hogy a gyülekezet jelenlegi tagjainak hívására jöttek családtagjaik és ismerőseik is minden korosztály képviseletében.

     Hálásan köszönjük a szolgálattevőknek, segítőknek, adományozóknak és minden résztvevőnek, hogy az Úrral és egymással is közösségben lehettünk! Soli Deo Gloria! 

Stefán Zoltán
lelkipásztor

Még szintén kedvelheted...