A Csongrádi Református Egyházmegye konfirmandusainak kirándulása
(EGYH-KCP-19-1026)

Vizsoly-Gönc-Sárospatak – 2019. május 10-11.

A projekt célja az volt, hogy a Csongrádi Református Egyházmegye konfirmandusai megismerhessék a reformáció magyarországi bölcsőit: Vizsoly-Gönc-Sárospatak. Mindezt egy két napos, egy éjszakás kirándulás keretében.

A pályázatban elnyert támogatást az utazásra használtuk fel. A jelentkezők számának megfelelően egy busz indult: Szeged-Makó-Kiszombor-Hódmezővásárhely-Szentes-Sárospatak és vissza útvonalon.

Sajnos Szentes határában belefutottunk egy balesetbe, ami összességében több, mint 8 órányi késést eredményezett, amelyet a fiatalok egészen jól viseltek, annak ellenére, hogy a péntekre tervezett programok nagy része így kimaradt.

Vizsolyban az interaktív nyomdakiállítást volt csak módunk megtekinteni, mivel ebéd helyett csak vacsorára érkeztünk meg. Így sajnos kimaradt a vizsolyi templom és bibliakiállítás, illetve a gönci bibliakiállítás és templom megtekintése.

A szombati sárospataki program minden pontja megvalósult: a Nagykönyvtár és iskolatörténeti múzeum, illetve a templom megtekintése is.

A visszaúton semmi probléma nem volt, a tervezettek szerint történt a hazaérkezés.

A viszontagságok a közösségépítésnek remek alkalmat adtak, a buszon “kötelezően” együtt töltött időt a fiatalok ismerkedésre, barátkozásra használták fel.

Ez úton is köszönjük a Magyarország Kormányának és a Csongrádi Református Egyházmegyének az anyagi támogatást, amely a program megvalósulását segítette.