Gyülekezetek

ORSZÁGOS DIAKÓNIAI ÉRTEKEZLETET SZERVEZETT A REFORMÁTUS SZERETETSZOLGÁLAT

Az alkalmat a Református Szeretetszolgálat 2023. március 17-én szervezte meg az egyházkerületi és egyházmegyei diakóniai előadóknak. A programnak a Szeged-Kálvin téri Református Gyülekezet biztosított helyszínt, ahol a gyülekezet nőszövetségi tagjai gazdag vendégszeretettel fogadták az egybegyülteket.

Nagy Zoltán, a Csongrádi Református Egyházmegye főjegyzője tartotta a kezdő áhítatot az Lk 9, 1-7 igeversek alapján a tanítványság felelősségét hangsúlyozva.

Czibere Károly, a Református Szeretetszolgálat főigazgatója köszöntője és bevezetője után Katona Viktória számolt be a Magyar Református Szeretetszolgálat tevékenységeiről – a törökországi földrengésről, a kárpátaljai szolgálatról, a Szeretethídról, és egyéb, aktuális tevékenységeikről. Czibere Károly a Református Szeretetszolgálat 2023-as munkájának fókuszpontjait, terveit ismertette.

Mándi Ferenc, a Csongrádi Református Egyházmegye diakóniai előadója az egyházmegye sokrétű diakónia szolgálatát mutatta be, kitérve az MRSZ élő kapcsolataira a gyülekezetekkel, valamint a Szeretethíd programba való bekapcsolódás lehetőségeiről.

A Közfoglalkoztatási programról, az MRSZA keretein belüli gyermekvédelmi munkáról, a tanodák, gyerekházak és a FETE gyülekezeti vonatkozásairól Böröcz Lívia beszélt.

Az értekezletet közös hálaadó, közbenjáró imádsággal zárult. 🙏

Lehet, hogy egy kép erről: 14 ember, álló emberek, belső tér és , szöveg, amely így szól: „F alapok”

Forrás: https://www.facebook.com/Reformatus.Diakonia

Még szintén kedvelheted...