Hírek

Egyházmegyei Ifjúsági Nap Makón

Közel 80 fiatal részvételével került megrendezésre a Csongrádi Református Egyházmegye Ifjúsági Napja a Makó Belvárosi Református Templomban, és a gyülekezethez tartozó iskolában.

A programot a Református Fiatalok Szövetsége (REFISZ) és Szabó-Lovász Adrienn ifjúsági előadó állította össze az egyházmegye több gyülekezetéből érkező iskolások számára.

Sári Luca résztvevő beszámolója:

Október 22-én megrendezésre került az egyházmegyei ifi nap, Makón. Reggel a templomban indítottunk. Énekeltünk, amit nagyon élveztem. Én akkor érzem magam legközelebb Istenhez, amikor Neki énekelek. Szerintem nagyon szép dalok vannak. Az én kedvencem a ,,Ne félj mert megváltottalak, neveden szólítottalak…”.

Utána következett egy rövid áhítat. A nap témája az értékesség volt. Szerintem ez egy fontos téma, mert mindenkit érint kortól függetlenül. Én azt tapasztaltam, hogy ez egy nagyon gyakori probléma. Erről egy nagyon érdekes és hasznos előadást hallhatunk. Majd csoportokra bontva beszélgettünk. Számomra nagyon jó érzés más, velem egyidős, hívő fiatalokkal találkozni, beszélgetni. Ekkor azt érzem, hogy nem vagyok egyedül, nem csak nekem vannak problémáim és visszaigazolást ad arról, hogy nagyon sok fiatal hisz Istenben és ez mennyire jó. 

Délután az ebédeltünk, azt követően játszottunk és átmentünk a templomba. Ott énekeltünk. És hallhatunk egy nagyon megható bizonyságtételt. Utána felmehettünk a templom tetejére, és megnézhettük a harangot. 

Én nagyon élveztem a napot. Nekem először is azt adta, ami bár nem a témával kapcsolatos, hogy mennyire jó érzés ebbe a közösségbe tartozni, megbecsülnek, elfogadnak. Jól estek azok a beszélgetések, nevetgélések, játékok. Biztos vagyok abban, hogy nem ez lesz az utolsó ifis alkalom, amin ott vagyok.

Sári Luca

Szeged-Kálvin tér

Még szintén kedvelheted...