Hírek

Ökumenikus imahét alkalma Szegeden

„Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat.” – hangzik a jól ismert igeszakasz az idei évben az Ökumenikus Imahét alapigéjeként. Az idei évben az afrikai Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport által összeállított imahét programjához csatlakoztak a szegedi keresztyén felekezetek is.

Az imahét második napján a Fogadalmi Templomban gyűltek össze a szegedi gyülekezetek tagjai, ahol Isten ígéjét, – hosszú évek hagyománya alapján – a római katolikus, az evangélikus és református egyházkerületek püspökei hirdették.

Az alkalom elején Kiss-Rigó László megyéspüspök köszöntötte az összegyűlt közösséget, hangsúlyozva az alkalom ünnepvoltát. Kondor Péter evangélikus püspök, Lukács Evangéliumából olvasta fel a nagy parancsolatot, amely alapján a Krisztusi szeretet által megismerhető valódi szeretetről hallhatott a gyülekezet tanítást. 

Az alkalmon dr. Fekete Károly, református püspök az alkalomra kijelölt ószövetségi igeszakaszt, a 133. zsoltárt olvasta fel, és magyarázta azt. „Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!” A református püspök kiemelte, hogy ez az ige magyarázza számunkra a hét kiemelt újszövetségi textusát. Az emberek közötti egyetértés és szeretet, Isten szeretetében gyökerezik, és Isten áldása ott van jelen, ahol ez az egység megvalósul. 

Az alkalmon Kondé Lajos püspöki helynök, Juhász András református esperes, és Zilahi Réka lelkipásztor szolgált imádsággal.

Az alkalmon összegyűjt adománnyal a szegedi Ferences Szegénykonyha szolgálatát támogatták.

Gyatyel Péter, lelkipásztor

Fotó: Busch Péter, lelkipásztor

Még szintén kedvelheted...