Hírek

Beszélgetés Juhász András Esperes Úrral az Európa Rádióban

Hanganyag: itt

Felújításra szorul a sokak által csak Kakasos templomnak hívott református templom Szegeden. Az 1884-ben emelt észak-német gótikus stílusjegyeket viselő épület beázott, ezért kell munkálatokat végezni. Schulek Frigyes tervezte, helyét Tisza Lajos királyi biztos közbenjárása alapján jelölték ki, a város ingyenesen adta át az egyháznak, a mélyen fekvő telek feltöltését pedig saját költségén vállalta egy norvég építési vállalkozó, aki szívügyének tekintette a templomépítést.

A kis alapterületű épület háromszög alakú telekre épült, alaprajza pedig háromlevelű lóherére emlékeztet. A templommal átellenben áll a Református palota, Magyar Ede 1911-ből származó, eklektikus-szecessziós stílusú alkotása. A Kálvin téri templom egyébként nem a méreteivel tűnik ki, sokkal inkább gondosan tervezett arányaival és szépen kialakított részleteivel. A felújításról, illetve arról, hogyan érinti a Csongrádi Református Egyházmegyét a megemelkedett energiaiárak, Juhász András esperest kérdeztük.
Forrás: https://europaradio.hu/tallozo/megujul-kalvin-teri-reformatus-templom-szegeden?fbclid=IwAR1HG7VGbpLLux8518GqSMjk4Nfk0PXdURqE5BU2IhMlmJEjiHvABB1wTjk

Még szintén kedvelheted...